Amikor a pokol különösen aktívvá válik…
Roger Ibounigg Pöllau/Ausztria plébánosának prédikációja 2023. július 6-án
(forrás: www.kath.net – 2023. július 24.)

A prédikáció ITT tekinthető meg: https://rumble.com/v31cts0-da-wird-die-hlle-nervs.html

A teljes német szöveg pedig ITT olvasható

[Roger Ibounigg, Pöllau-i plébános a Pöllauberg-ben megrendezésre kerülő katolikus ifjúsági- és család-találkozóval kapcsolatos beszéde a mai borzalmas világban egészen meglepően értékes és különösen örvendetes. Ha nem beszélt volna Medjugorje-ről, szinte "hibátlanul katolikusnak" lehetne mondani. Amennyire a videón kivehető, a plébániatemplomban nincs Luther-asztal, továbbá Ibounigg plébános katolikus miseruhát hord. – A kb. 13 perces prédikációt nagyon érdemes meghallgatni és megszívlelni: aki nem tud németül, az a google videó-olvasó programjával (ehhez szükség van a prédikáció linkjére a youtube-n) szöveget csinálhat belőle, majd azt a google-fordítóval viszonylag jól lefordíttathatja.]


Pöllau plébánosa Szent Mária Goretti ünnepén, július 6-án, a csütörtök esti prédikációjában a fiatal szenttel kapcsolatban a szüzességről és a szexről beszélt (ami a médiában természetesen nagy felháborodást váltott ki). Beszédében kitért az évente megrendezésre kerülő katolikus ifjúsági találkozó ellen tavaly elkövetett támadásokra is. „De hogyan tudhatnánk a tisztaságunkat megőrizni, ezt a dimenziót élni, mikor az egész pokol harcra kel ez ellen, hiszen a média minden pórusából a tisztátalanság árad ki.”

Ibounigg plébános arra emlékeztetett, hogy mindazok, akik erkölcstelenséget követnek el, saját testük ellen követnek el bűnt. Ez az egyetlen bűn, ami a testet közvetlenül érinti, ezért is támad az ördög a leginkább itt.

Megemlítette az egyháziak felelősségét, például azokét, akik az elmúlt évi találkozóra asszonyokból álló szervezett csoportokat küldtek, hogy a találkozó ellen és több toleranciáért demonstráljanak. „És támadások jönnek ellenünk. Ebből látszik, hogy a pokol ideges lett. A megdöbbentő e támadásokban az, hogy az egyház belsejéből érkeznek! Olyan emberektől, akik már régóta más erkölcsöt prédikálnak. És ennek semmilyen következménye nem lesz. A pásztorok gyorsan máshova néznek.”

Roger Ibounigg plébános prédikációjának teljes német szövege ITT olvasható


Feltéve: 2023. július 25. és 27.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA