Demokratikusan a csődbe
(forrás: www.kath.net – 2012. december 11.)

Lebilincselő könyv Christian Ortner-től

Műveletlen, igénytelen, manipulálható és szellemileg a botrány-televíziókból és a pletyka-bulvárból táplálkozik – az a tömeg, amihez minden oldal politikusa igazodik, és akik végülis eldöntik, hogy mi történik egy országban. Ez a tömeg mindig azt a politikust választja, aki a leggátlástalanabbul a már régen nem megfizethető választási ígéretekkel vesztegeti meg őket, és ezzel az országot a pénzügyi pusztulásba rántja.

Christian Ortner – osztrák író, újságíró – írásában kiélezett polémiával a képzetlen rétegek hegemóniájának következményeit írja le, és erre a következtetésre jut: A demokráciának eszközökre van szüksége, hogy megvédje magát ettől a többségtől. Felveti a kérdést: Miért szükséges az autóvezetéshez jogosítvány, ha a választás napján az ország jövőjéről még a tökéletesen tudatlan ember is rendelkezhet.

A szerző érvekkel támasztja alá, miért csak akkor működőképes egy demokrácia, ha a többség elbutulása egy bizonyos szintet nem halad meg, mert különben ez az elhülyültek uralmával megbukik.

A könyv címe: Prolokratie ISBN: 978-3990010471


Feltéve: 2013. jűlius 19.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA