Katolikus honlapok elleni támadások

2010. augusztusában Amerikából kaptam egy levelet a következő szöveggel:
     »Az internetet egyre erősebben cenzúrázzák, és az egyre ellenségesebben szemben áll a katolikus morális tanításokkal. Például az USA könyvtárakban máris megakasztják a katolikus publikációk kézbesítését (például a RemnantOnline és más anti-abortusz és családot támogató honlapokat). A baloldali sajtó egyre gyakrabban írja le a katolikus forrásokat, mint „cyber gyűlölet”.
     Nem szabad megengednünk, hogy az interneten keresztül elpusztítsák a katolikus sajtót. Gondolom, hogy a német nyelvterületen is vannak hasonló előrejelzések. Üdvözlettel X.Y.«


A kedves levélküldő kérdésemre el is magyarázta egy internetes cenzúra technikai lehetőségeit. Bár elvileg teljesen lehetségesnek tartottam egy ilyen veszélyt, nemigen foglalkoztam vele.
     Csak akkor jutott eszembe ez a több mint két évvel ezelőtt érkezett figyelmeztetés, amikor a napokban Rómából nem tudtam elérni a www.kath.net honlapot. Amikor itthonról újra meg tudtam nyitni, a következő cikket találtam rajta:

A Kath.net segítséget kér
(forrás: www.kath.net – 2013. március 1.)

Linz-Róma(!)
A kath.netet kívülről ért váratlan támadások jelenleg nagyon sok plusz munkát okoznak, amivel jelentős többletköltségek járnak, sokkal több, mint amit a 2013-as évre beterveztünk. Ezért kérjük az olvasók nagyvonalú pénzbeli segítségét.


Ezután a www.katholisches.info-t nyitottam meg, ahol ez a cikk fogadott:

Támadások a Katholisches honlapra
(forrás: www.katholisches.info – 2013. március 1.)

Tíz nap óta egyre erőteljesebben próbálják kívülről megtámadni a szerverünket. Ezért van olykor zavar a honlapon. A problémát megoldottuk, egy olyan programot raktunk fel, mely a megbízhatatlan jelentkezéseket blokkolja. … [Itt jön egy technikai magyarázat.] Jelenleg másodpercenként 870 (!) IP-címet blokkol a szerver.

A támadások olykor a T-Online és a Netcologne hálózatán is érkeznek, ezért előfordulhat, hogy néhány olvasó kapcsoláskor e hálózatoktól olyan IP-címet kap, melyet korábban egy támadó használt. Ebben az esetben megpróbálkozhatnak újraindítással, hogy más IP-címet kapjanak, vagy e-mailben kérhetik IP-címük újra élesítését a szerkesztőségtől (linus.schneider@katholisches.info).


Nos, az amerikai figyelmeztetőnek, úgy tűnik, igaza volt, a katolikus-ellenes háború Európában – és ahogy én megéltem, és a kath.net írja, éppen Rómából – is elkezdődött. A www.katolikus-honlap természetesen nem vetekedhet a fent említett két honlap ismertségével és nézettségével, ezért nagyon remélem, hogy ezt nem fogja ilyen támadás érni. Azon kívül nagy előny, hogy a honlapnak nincs fóruma és reklámfelülete. Viszont technikai segítsége sincs. Ha elkövetkezik az az időszak, hogy automatikusan minden olyan oldalt megtámadnak, amelynek nevében a „katolikus” szó szerepel, előfordulhat, hogy ez a honlap is bajba kerül.


2013. március 2.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA