Uwe Miachael Lang atya elhagyja a kúriát
(forrás: www.kreuz.net – 2012. július 27.)


A könyve bemutatóján Magyarországon is járt Uwe Michael Lang minden hivataláról lemondott és visszatért Londonba – erről számolt be a messainlatino.it blog.

Lang páter 1972-ben született Nürnbergben. Münchenben, Oxfordban és Bécsben tanult. 1997-ben konvertált a katolikus Egyházba. Két évvel később Oxfordban diplomázott. Utána Bécsben belépett a Néri Szent Fülöp Oratóriumba. 2002-től Londonban lett az oratórium tagja. 2004-ben szentelték pappá.
     Először a plébániai és iskolai lelkipásztorkodásban tevékenykedett három évig. 2007 augusztusában – a Summorum Pontificum motu proprio megjelenése után – a pápa a Vatikánba hívta az Egyház kulturális javainak pápai bizottságába munkatársként. 2008 áprilisa óta az Istentiszteletek Kongregációjában dolgozott. 2007 óta a Krisztus Légionáriusai által alapított Regina Apostolorum egyetemen adott elő.

Lang páter a római liturgiához, a liturgia történetéhez és a patrisztikához kapcsolódó munkásságáról ismert. Ezt az ismertséget különösen a 2003-ban kiadott „Conversi ad Dominum” című kötetével szerezte meg. E könyvéhez a Hittani Kongregáció akkori prefektusa, Joseph Ratzinger bíboros írt előszót.
     Lásd a honlap Az Úr felé fordulva – A liturgikus ima-irány című írását.


2012. július 27.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA