Zambia inkább lemond a segélyekről, minthogy elismerje a homoszexuális „jogokat”
(forrás: www.kath.net – 2011. december 28.)

Zambia egyházai arra szólítottak fel, hogy országuk inkább mondjon le a fejlődő országoknak szánt segélyekről, ha ennek ellenében a homoszexuálisok elismerését követelik.

„A pénzbeli segélyeket nem köthetik az erkölcstelenség támogatásához”, mondta az ország katolikus püspöki konferenciájának szóvivője, Paul Samasumo, miként erről az US-amerikai internet-portál, a Catholic Culture.org a napokban beszámolt. A portál szerint a hír hátterében a washingtoni kormány döntése áll, miszerint a külföldi segélyeket össze kell kapcsolni a homoszexuálisok jogainak az elismeréséhez.

A pünkösdi egyházak szóvivője, Gibson Nyirenda, szintén óvott a társadalmi erkölcs aláásásának veszélyétől. „Maradjunk keresztény nemzet és ignoráljuk az ilyen segítséget”, mondta Nyirenda. Az ország tájékoztatási- és idegenforgalmi minisztere, Given Lubinda kijelentette, hogy Zambia a homoszexuális-témában nem enged a nyugati nyomásnak, jelentette a Catholic Culture.org.

Zambiában a homoszexualitás kiélését törvény tiltja. Az US-amerikai közvélemény-kutató intézet, Pew Research Center 2010-ben kiadott tanulmánya szerint Zambiában a lakosság 98 százaléka az egyneműek kapcsolatát erkölcsileg elvetendőnek ítéli. Ugyanezen tanulmány szerint a dél-afrikai országban a lakosok 98 százaléka vallja magát kereszténynek, nagyobbik részük katolikusnak, a kisebbik valamely pünkösdi közösséghez tartozónak.


2011. december 29.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA