Ki állíthatja még, hogy az Egyházban nincs szükségállapot?
(forrás: www.fsspx.info – 2011. február 4.)

A napokban számos teológus szállított újabb bizonyítékot az Egyházban – legalábbis a németnyelvű területen – meglevő rendkívüli állapotra. Memorandumokkal világossá teszik, hogy szakítottak a katolikus Egyház tanításával és egy új egyházat akarnak. Hiszen nem csak az apostoloktól levezethető papi cölibátus eltörlését, hanem a nők számára az egyházi hivatal engedélyezését (ez legalábbis diakonisszát jelent, de később nyilvánvalóan már a papi és püspöki hivatalhoz való jogot is követelni fogják) és azon párok egyházi jóváhagyását, akik „azonos nemű kapcsolatban” vagy „újraházasodott elváltakként” élnek együtt.

Mindeközben álszent módon az Egyház javát emlegetik, és a katolikusság védőit valójában már szentségtörő módon kishitűséggel vádolják. Az aláíró teológusok Jézusra hivatkoznak, hogy a Jézus által alapított Egyházat szétrombolják. Ezek az emberek képezik ki a fiatal papjelölteket és hittan-tanárokat. És akkor még vannak olyan konzervatív katolikusok, akik azt állítják, hogy az Egyházban nincs szükségállapot, és ezért a Szent X. Pius Papi Közösség jogtalanul hivatkozik ilyesmire!

Egyébiránt ezeknek a pszeudo-teológusoknak végre tudomásul kellene venniük, hogy az általuk óhajtott hitközösség már létezik. A protestánsok már régóta bizonyítják, hogy a cölibátus és a hit- és erkölcsi előírások nélküli kereszténységgel semmi esetre sem lehet a kereszténység számára nagyobb lelkesedést ébreszteni. De aki nem akar látni, az azt sem látja, ami világosan az orra előtt van.

2011. február 18.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA