A modernizmus erkölcsi okai a gőg és az újítási mánia
Írta: P. Regens Stefan Frey
(forrás: www.fsspx.info – 2009. március 16.)

Kedves Hívek! Több mint egy hónapja süvít a médiahajsza tornádószerű vihara Papi Közösségünk és a pápa feje felett. Mégha időközben látszatra le is csillapodott, tényleges befejeződése továbbra sem látható még.

Időközben azonban világossá vált, hogy semmi esetre sem Williamson püspök lehetetlen kijelentései vagy a Vatikán „hibái” képezik a „felháborodás-fesztivál” valódi okait. Valójában a liberális világ összes támadása sokkal inkább azon rettegett lehetőség ellen irányul, hogy a katolikus hit tradíciója a hivatalos Egyházban ismét visszakaphatja jogait. A Sátán, „e világ fejedelme” és vele bűntársai szemmelláthatóan ettől félnek a legjobban. Ezért vetik be most egész fegyverarzenáljukat. Hogyan lenne különben megmagyarázható ez a világszerte megrendezett uszítás a maga elképesztő hevességében?

A Szent X. Pius Papi Közösség Lefebvre érsek hű követésében viszont éppen azért harcol, hogy a kétezer éves tradíció visszatérhessen az Egyház modernizmustól megszállott belsejébe. Szent X. Pius pápa a modernizmust és az ennek alapját képező liberalizmust minden tévtan gyűjtőmedencéjének nevezte, mely a hitet gyökereiben semmisíti meg, és ezért mint egy rákos daganat elkerülhetetlenül az Egyház szétzúzásán dolgozik.

Az a tény, hogy a pápa a kiközösítési dekrétum visszavonásával a „tradíció kiközösítését” is feloldotta, előbb vagy utóbb a „Williamson-ügy” nélkül is barikádra vitte volna a liberálisokat. Már most azzal vádolják a Szentatyát, hogy restaurációs kurzust vett fel a II. Vatikáni Zsinat mögé.

A szellemek harca tehát megkezdődött. Legyünk tehát mi is bátrak és határozottak! Támogassuk a pápát imáinkkal! Isten bölcs előrelátásában engedte meg a gyűlölet és a rágalmazás üldözésének eme kirobbanását. Boldogok vagyunk, ha magunkat az üldözött és megalázott Üdvözítővel egyesíthetjük. Ismerjük fel a mostani eseményekben „Isten stratégiáját”!
     Szent X. Pius pápa a modernizmus erkölcsi okaiként a gőgöt és az újítási mániát nevezte meg. Ha segíteni akarunk a modernizmus legyőzésében, annak okai ellen kell először harcba szállnunk. A gőgöt azonban csak alázattal lehet legyőzni. Ezért tűnik számomra a pápa és a hagyományhű katolikusok világszerte bekövetkezett megalázása egy Istentől megengedett természetfeletti fegyvernek, mely a világban és az Egyházban meglevő gőg leküzdésére szolgál.

Szorongatásaink közepette bízzuk magunkat és a tradíció művét a Boldogságos Szűz Máriára. Őt a liturgiában úgy magasztaljuk, mint azt a valakit, aki egyedül győzte le a világ összes tévedését. Vele együtt fogunk – ha egészen hűségesen ragaszkodunk hozzá – győzni és egykor Szeplőtelen Szívének diadalát megélni.

Zaitzkofen, 2009. március 14.
http://www.priesterseminar-herz-jesu.de/


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA