Korunk, a 21. század
A katolikusok napi problémái a 21. században
Írta: B. Élthes Eszter

Azért tartom szükségesnek egy, a fenti címet viselő új oldal megnyitását, mert úgy gondolom, hogy korunknak számos olyan problémája van, amelyre az elmúlt évezredek írói, katolikus gondolkozói nem adták meg a megoldást. Mégpedig azért, mert azokat az állapotokat, amelyekben ma élünk, senki soha eddig el sem tudta volna képzelni.
     P. Göttler egyik, nemrég feltett levelében azt írja, hogy „ma már mindössze 10 évben számolunk egy generációt”. Nos, nemsokára talán még ennél is rövidebben, hiszen ma már olyan dolgok történnek körülöttünk, amit akár még csak egy évvel ezelőtt is bárki lehetetlennek tartott volna.

Ennek az oldalnak tehát az a célja, hogy segítsen a ma élő katolikusoknak, hogyan tudják megőrizni hitüket e világban, és hogyan tudnak boldogulni, anélkül, hogy végzetesen elkeserednének, vagy elárulnák katolikus vallásukat. Vagyis, ha nem is tudja megadni korunk problémáira a megoldásokat, de azzal, hogy legalább feltárja azokat, segít megérteni és ezáltal könnyebben elviselni őket.

Ezért arra kérek mindenkit, hogy szóljon hozzá, küldjön írásokat, melyek e célt szolgálják, e feladat elvégzésében segítséget adhatnak. Akár hosszabb értekezést, akár saját, akár idegen írást, akár olyan rövid hozzászólást, melyet fórumokra szoktak beküldeni – egy feltétellel, hogy katolikus szellemiségű legyen.

A küldeményeket erre a címre várja köszönettel a honlap szerkesztője: kat.honlap@gmail.com


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA